Badanie żywności pod kątem obecności szkodliwych stawonogów (owadów i roztoczy)
Opis
Badanie żywności (głównie produktów „suchych”: mąki, kasze, mleko w proszku, groch, soczewica, pieczywo, biszkopty, suchary, produkty „instant”- zupy i sosy w proszku itp.) pod kątem obecności szkodników magazynowych (owady i roztocze) oraz innych stawonogów powodujących obniżenie jakości produktów, a także mogących brać udział w transmisji chorób.
Badanie może stanowić jeden z elementów kompleksowego badania żywności obejmującego także zagrożenia mikrobiologiczne, mikologiczne i chemiczne (np. obecność pestycydów).
U_B.15
Numer usługi
Więcej informacji udziela
Uniwersyteckie Centrum Transferu Wiedzy i Technologii Uniwersytetu Opolskiego
ul. Grunwaldzka 31, pok. 2,3
45-054 Opole
tel. (77) 452-70-54
e-mail: transferwiedzy@uni.opole.pl